Ambalarea în vid este o metodă bazată pe evacuarea 
                      
                      
                      aerului din ambalaj
                      
                      
                      înainte de sigilarea (etanșarea) sa. 
                      
                      
                      În interiorul ambalajului se creează un 
                      mediu care ajută la 
                      
                      
                      păstrarea în bune condiții a produselor alimentare 
                      
                      
                      perisabile și prelungirea duratei de valabilitate. 
                      
                      
                      
                      Este permisă deasemenea introducerea în ambalaj a unor 
                      
                      
                      amestecuri de gaze cu rol protector (atmosferă 
                      
                      
                      modificată-MAP). Metoda este aplicată cu succes atât în
                      
                       cazul 
                      produselor alimentare 
                      cât  
                      și în cazul produselor 
                      
                      
                      nealimentare (produse medicale, produse chimice, electronice,etc.).
                      
                      
                      Pe  scurt,  avantajele  acestei  metode  de  ambalare  
                      sunt:
                      
                      
                      1.    
                      protejarea  completă  a  produsului  pe  durata  
                      transportului  și  
                      
                          
                      
                      
                      expunerii
                      
                      
                      2.    
                      durată  de valabilitate  extinsă
                      
                      
                      3.    
                      este  o  metodă  eficientă  de  asigurare  a  
                      integrității  produsului  
                      
                          
                      
                      
                      împotriva  tentativelor  de  deschidere  sau  falsificare
                      
                      
                      4.    
                      aspect  comercial  atrăgător
 
                        
                        
                        În general, ambalajele 
                        folosite pot fi flexibile (pungi din folii multistrat 
                        
                        
                        coextrudate) sau caserole termoformate din folii termorigide (PS,  
                        etc.).
                        
                        
                        Mașinile de ambalat cu cameră de vidare și cele cu aspirație  
                        externă
                        
                        
                        utilizează 
                        ambalaje flexibile. Construite din oțel inoxidabil, utilate cu pompe 
                        
                        
                        de vid de capacități 
                        corespunzătoare și echipate cu comenzi digitale, aceste
                        
                        
                        mașini sunt fiabile si simplu de utilizat. În cazul mașinilor cu cameră de 
                        vidare
                        
                        
                        capacul transparent permite operatorului controlul vizual al procesului de
                        
                        
                        
                        ambalare aflat în desfășurare.
                        
                         
                        
                        
                        VIDEO - exemplu ambalare  
                        in vid - "aspiratie  
                        externa"  LAVEZZINI
                        
                        
                        VIDEO - exemplu ambalare  
                        in vid - "camera de vidare"  LAVEZZINI
                        
                         
                        
                        
                        Alte mașini de ambalat cu  cameră de vidare și 
                        termosigilare utilizează 
                        
                        
                        ambalaje rigide (caserole preformate). 
                        Construite din oțel inoxidabil, utilate
                        
                        
                        cu pompe de vid de capacități corespunzătoare și echipate cu comenzi digitale,
                        
                        
                        aceste mașini sunt fiabile si simplu de utilizat.
                        
                        
                        Dimensiunile caserolelor utilizate 
                        pot respecta standardul GASTRONORM 
                        
                        
                        sau pot avea dimensiuni speciale.  
                        Formatul maximal al mașinilor este de 
                        
                        
                        325 X 265  (1/2  GN ).  
                        Prin schimbarea matrițelor se pot sigila următoarele
                        
                        
                        formate  de  caserole:
                        
                        
                        ·       
                        
                        
                        325 X 265  ( 1/2  GN)  -  1   caserolă
                        
                        
                        ·       
                        
                        
                        162 X 265  ( 1/4  GN)  -  2   caserole simultan
                        
                        
                        ·       
                        
                        
                        162 X 131  ( 1/8  GN)  -  4   caserole simultan