TEHNICI DE AMBALARE
 

MAȘINI  DE  AMBALAT  ÎN  VID  ȘI  ATMOSFERĂ MODIFICATĂ  (MAP)

 

Ambalarea în vid este o metodă bazată pe evacuarea 

aerului din ambalaj înainte de sigilarea (etanșarea) sa. 

În interiorul ambalajului se creează un mediu care ajută la 

păstrarea în bune condiții a produselor alimentare 

perisabile și prelungirea duratei de valabilitate.

Este permisă deasemenea introducerea în ambalaj a unor 

amestecuri de gaze cu rol protector (atmosferă 

modificată-MAP). Metoda este aplicată cu succes atât în

 cazul produselor alimentare cât  și în cazul produselor 

nealimentare (produse medicale, produse chimice, electronice,etc.).

Pe  scurt,  avantajele  acestei  metode  de  ambalare  sunt:

1.     protejarea  completă  a  produsului  pe  durata  transportului  și 

     expunerii

2.     durată  de valabilitate  extinsă

3.     este  o  metodă  eficientă  de  asigurare  a  integrității  produsului 

     împotriva  tentativelor  de  deschidere  sau  falsificare

4.     aspect  comercial  atrăgător

În general, ambalajele folosite pot fi flexibile (pungi din folii multistrat 

coextrudate) sau caserole termoformate din folii termorigide (PS,  etc.).

Mașinile de ambalat cu ”cameră de vidare” și cele cu ”aspirație  externă”

utilizează ambalaje flexibile. Construite din oțel inoxidabil, utilate cu pompe 

de vid de capacități corespunzătoare și echipate cu comenzi digitale, aceste

mașini sunt fiabile si simplu de utilizat. În cazul mașinilor cu ”cameră de vidare”

capacul transparent permite operatorului controlul vizual al procesului de

ambalare aflat în desfășurare.

 

VIDEO - exemplu ambalare  in vid - "aspiratie  externa"  LAVEZZINI

VIDEO - exemplu ambalare  in vid - "camera de vidare"  LAVEZZINI

 

Alte mașini de ambalat cu  ”cameră de vidare” și termosigilare utilizează 

ambalaje rigide (caserole preformate). Construite din oțel inoxidabil, utilate

cu pompe de vid de capacități corespunzătoare și echipate cu comenzi digitale,

aceste mașini sunt fiabile si simplu de utilizat.

Dimensiunile caserolelor utilizate pot respecta standardul GASTRONORM 

sau pot avea dimensiuni speciale.  Formatul maximal al mașinilor este de 

325 X 265  (1/2  GN ).  Prin schimbarea matrițelor se pot sigila următoarele

formate  de  caserole:

·        325 X 265  ( 1/2  GN)  -  1   caserolă

·        162 X 265  ( 1/4  GN)  -  2   caserole simultan

·        162 X 131  ( 1/8  GN)  -  4   caserole simultan

 
 
>>  CONTACT:
AUGUSTA   INDUSTRIE
S.R.L.
București,  Sectorul  1
Str. Turda  nr.  127
TEL:  +40-21-665.34.48
FAX:  +40-21-665.34.48
0722 - 470.412
www.augusta.ro
>> NOUTATI
MANUAL DE TEHNICI SI TEHNOLOGII PENTRU AMBALARE
>> OFERTE SPECIALE

PULVERIZATOR  AUTOMAT PENTRU ALCOOL IN AMBALAJE 

Dispozitivul pentru pulverizarea alcoolului in ambalaje a fost conceput sa functioneze ca optional al masinilor de ambalat orizontale flow-pack.

Deasemenea, el poate sa fie utilizat si in cazul altor aplicatii ce presupun pulverizarea comandata a unor lichide.

 

DE  VANZARE:

ECHIPAMENT VERTICAL PENTRU AMBALARE  MODEL  BG  37 - ITALIA

 

 
var.1.2 Copyright © 2013 AUGUSTA INDUSTRIE S.R.L. Toate drepturile rezervate.